Informatieavond 'De Verslavende Digitale Wereld'

De digitale wereld is het helemaal voor jongeren. Zonder het zich bewust te zijn, verliezen ze zichzelf erin. Hoe ziet de digitale wereld van jongeren eruit? Wat doen ze erin? Wat maakt deze wereld zo verslavend en waarom is het jongerenbrein hier zo gevoelig voor? Hoe ga je hiermee om als ouder of professional? Hoe kom je er met ze over in contact, zonder 'in gevecht' te raken?

Tijdens deze informatieavond krijg je inzicht in het digitale gedrag van uw zoon/dochter/jongeren en krijg je handvatten om in contact te komen en bij te sturen op de mate van digitaal gedrag.

Informatief 90%

Interactief 76%

Doen 5%

Meer informatie over

Informatieavond: De Verslavende Digitale Wereld

  • Wat zijn de meest voorkomende digitale verleidingen? Hoe werken ze?
  • Hoe werkt het (jongeren)brein en waarom is deze zo gevoelig voor de digitale wereld en social media?
  • Hoe komt het dat jongeren geneigd zijn zichzelf hierin te verliezen? Hoe kan dit anders?
  • Hoe sluit je aan bij de belevingswereld van je zoon/dochter/jongeren zonder hen blind te volgen?
  • Waarom kun je als ouder/verzorgende/professional zo lastig tot je zoon/dochter/jongeren doodringen? Hoe kan dit anders?

De informatieavond bevat een interactieve presentatie, van gemiddeld zo'n 2 uur. Binnen deze avond wordt er contact gezocht met het publiek, om vragen, voorbeelden en discussies te bespreken. Met enige humor worden er herkenbare situaties geschetst en uitgebeeld. Het verhaal wordt op een open en persoonlijke manier gebracht en gekoppeld aan een stukje theorie. Het overbrengen van de beleving is leidend; ouders worden zo dicht mogelijk bij de (digitale) belevingswereld van hun zoon/dochter gebracht, om dit zelf te kunnen ervaren. Hieruit kunnen ouders makkelijker aansluiten en er anders mee omgaan.

Het is een inspirerende informatieavond! De persoonlijke wijze waarop de avond wordt vormgegeven komt vaak erg binnen bij het aanwezige publiek.

De informatieavond wordt verzorgd door een spreker die psycholoog en ervaringsdeskundige is. Deze spreker blijft na de informatieavond vaak 'hangen' om enkele vragen van aanwezigen persoonlijk te beantwoorden.

De workshop kan gevolgd worden door volwassenen en is voornamelijk bedoeld voor ouders en professionals.

Deze informatieavond is geschikt voor groepen van 10 tot 250 deelnemers.

In principe duurt de informatieavond 2 uur. Heb je vragen over de tijdsduur en wil je weten of er nog andere mogelijkheden zijn, neem dan contact op.

Deze workshop wordt door heel Nederland heen gegeven, bij jou op locatie.

Doordat er regelmatig een en ander moet worden afgestemd worden hier geen vaste prijzen vermeld. Prijzen zijn afhankelijk van tijdsduur en groepsgrootte. Wil je deze workshop boeken en ben je benieuwd wat het voor jouw gelegenheid zal kosten? Neem dan contact op.

OFFERTE AANVRAGEN
'De Verslavende Digitale Wereld'

Geef, indien mogelijk, in je bericht alvast aan het volgende aan:

  • Doelgroep
  • Aantal personen
  • Datum
  • Locatie

Telefoonnummer

+31 6 18 99 29 74

Emailadres

info@empowermens.nl

www.empowermens.nl

 

 

Adres

Kattedoorn 35
Kampen