WORKHOP / VOORLICHTING / GASTLES

JEUGDCRIMINALITEIT & STRAATCULTUUR

Jeugdcriminaliteit en Straatcultuur; overlappende thema's, waar jongeren vandaag de dag bijna allemaal mee te maken krijgen. Kijk alleen al naar de muziekvideo's van tegenwoordig, waarin criminaliteit 'genormaliseerd' lijkt te worden.

Iedereen kan in de verleiding komen om iets fouts of crimineels te doen. Hoe houd je jezelf op zo'n moment stabiel? Hoe voorkom je het 'happen' op zulke verleidingen? Jongeren realiseren zich vaak niet wat een foute keuze voor gevolgen heeft voor hun toekomst. Door preventief voorlichting te geven over jeugdcriminaliteit en de risico's ervan, zien jongeren in dat het helemaal niet zo cool is om vast te zitten. 

Meer informatie over deze workshop? Klik op de pijltjes hieronder.

Informatief 83%

Interactief 76%

Doen 17%

PRIJSOPGAVE OF OFFERTE AANVRAGEN

Geef, indien mogelijk, in je bericht alvast het volgende aan:
Doelgroep, aantal mensen, datum en tijd, locatie

Meer informatie over

Workshop / Voorlichting / Gastles
Jeugdcriminaliteit & Straatcultuur

In de workshop staat centraal dat iedereen wel eens in de verleiding terecht kan komen om iets fouts of crimineels te doen. Hoe houd je jezelf op zo'n moment stabiel? Hoe voorkom je het 'happen' op zulke verleidingen? Jongeren realiseren zich soms niet wat een foute keuze voor gevolgen heeft voor hun toekomst. Door preventief voorlichting te geven over jeugdcriminaliteit en de risico's ervan, zien jongeren in dat het helemaal niet zo stoer is om vast te zitten. Het doel van de workshop is om jeugdcriminaliteit te beperken en te voorkomen. Dit doet deze workshop door het moreel besef bij de jongeren te vergroten. 

Na de workshop zien jongeren in dat - door de preventieve voorlichting over jeugdcriminaliteit en de risico's ervan - het helemaal niet zo stoer is om vast te zitten. De jongeren hebben inzicht gekregen in de risico's en gevolgen van een foute keuze en hebben gehoord hoe zwaar het is om in de (jeugd)gevangenis te zitten. 

 

Er wordt voornamelijk met hele klassen gewerkt. Daarom wordt er eerst een mate van veiligheid gecreëerd. De workshop is voor iedereen en alle leerlingen zijn gelijk. Er wordt duidelijk gemaak dat iedereen wel eens in de verleiding terecht kan komen om iets fouts of crimineels te doen.

Door de jongeren voorlichting te geven over jeugdcriminaliteit en het risico wat daar tegenover staat, plus de ervaringen die de coach (verzorger van de workshop) heeft meegemaakt, zullen de jongeren inzien dat het helemaal niet zo stoer en leuk is om vast te zitten. Tijdens de gesprekken zal er interactie plaatsvinden met de jongeren. Het zal een informatieve les zijn om de jongeren bewuster te maken over jeugdcriminaliteit. Er zal worden ingegaan op de vraag 'Wat is jeugdcriminaliteit?'. Onderwerpen als pesten, bushalten slopen, bedreigen via whatsapp komen voorbij in de workshop.  

Aan het eind van de workshop wordt er een gedicht voorgelezen door de jongeren. Het gedicht is geschreven door iemand die heeft vastgezeten. De jongeren zullen door het gedicht geraakt worden en de emotie voelen van iemand die opgesloten zit. 

De workshop wordt op maat aangeboden. Wanneer er op een school of in een klas opvallend veel criminaliteit voorkomt kan er een meer specifieke voorlichting gegeven worden. In dat geval richt de voorlichting zich op de groep jongeren die crimineel gedrag vertoont. 

De workshop is bedoelt voor jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 25 jaar. Vanaf groep 8 kunnen er voorlichtingen gegeven worden. De workshop wordt op maat aangeboden. De workshop kan 'algemeen' gegeven worden, maar kan zich ook specifiek richten op een select aantal jongeren die opvallend meer crimineel gedrag vertonen. 

De workshop kan gevolgd worden door jongeren vanaf groep 8, in de leeftijd van 12 tot en met 25 jaar. De workshop wordt onder andere verzorgd op scholen, zorginstellingen en jeugdorganisaties.

Deze workshop wordt voornamelijk door klassen gevolgd. Groepen bestaan vaak uit 10-35 deelnemers. Wil je deze workshop met een kleinere of grotere groep volgen? Vraag naar de mogelijkheden

De duur van deze workshop is 90 minuten. Andere ideeën over de tijdsduur? Vraag naar de mogelijkheden

Deze workshop wordt door heel Nederland heen gegeven, bij jou op locatie.

Doordat er regelmatig één en ander moet worden afgestemd worden hier geen vaste prijzen vermeld. Prijzen zijn afhankelijk van tijdsduur en groepsgrootte. Wil je deze workshop boeken en ben je benieuwd wat het voor jouw gelegenheid zal kosten? Neem dan contact op of vraag een offerte aan, zie hieronder.