THEATER: JONGE MANTELZORGERS

Interactieve theater voorstelling over jonge mantelzorgers

Entertainment 83%

Interactief 71%

Informatief 73%

jonge-mantelzorgers

Foto: Kennisplein Gehandicaptenzorg

Jonge Mantelzorgers | Theater Mantelzorg

Een voorstelling waarin geschetst wordt hoe het kan zijn als je als jongere voor een familielid zorgt die chronisch ziek is. De theatervoorstelling geeft inzicht in de dilemma's en zorgen waar de jonge mantelzorgers tegenaan kunnen lopen.

Op dit moment geven de cijfers aan dat 1 op de 4 jongeren opgroeit als mantelzorgers. Behoorlijk veel dus! Er kan in het gezin sprake zijn van een familielid met een geestelijke aandoening, een verslaving of een chronische ziekte, waardoor deze desbetreffende jongere moet zorgen voor een van zijn familieleden. De jongere helpt bijvoorbeeld in het huishouden, vervoer, doet administratieve taken, biedt emotionele steun of draagt zorg voor persoonlijke ondersteuning.

Nadat het publiek naar de voorstelling gekeken heeft, volgt er nog een interactief gedeelte waarin de verhalen uit de voorstelling besproken worden en persoonlijke verhalen gedeeld kunnen worden. De voorstelling is gebaseerd op ervaringsverhalen van kinderen en jongeren in de leeftijd van 8 tot 18 jaar oud.

Voor wie is deze voorstelling geschikt?

De theatervoorstelling over jonge mantelzorgers is geschikt voor jongeren die op de middelbare school zitten, maar ook voor leerkrachten en (jeugd)professionals zoals jongerenwerkers.

Kan de voorstelling op maat gemaakt worden?

Het antwoord is: ja! In principe is deze voorstelling een vaste theaterproductie, maar het is mogelijk om deze voorstelling op maat te maken, zodat deze voldoet aan de vraag, behoefte of wens. Geef alvast in je aanvraag aan dat je de voorstelling graag op maat gemaakt wil hebben, dan kijken wij wat de mogelijkheden zijn, om ze vervolgens met jou af te stemmen. 

THEATER: JONGE MANTELZORG

PRIJSOPGAVE OF OFFERTE AANVRAGEN

Geef, indien mogelijk, in je bericht alvast het volgende aan:
Doelgroep, aantal mensen, datum en tijd, locatie

Andere voorstellingen

Empowermens & Mantelzorg