Workshop: Voorlichting Jeugdcriminaliteit & Straatcultuur

Jeugdcriminaliteit en Straatcultuur. Twee thema's die elkaar overlappen, waar jongeren vandaag de dag bijna allemaal wel mee te maken krijgen, op welke manier dan ook. Kijk alleen al naar de muziekvideo's van tegenwoordig, waarin criminaliteit 'genormaliseerd' lijkt te worden.

Iedereen kan wel eens in de verleiding terecht komen om iets fouts of crimineels te doen. Hoe houd je jezelf op zo'n moment stabiel? Hoe voorkom je het 'happen' op zulke verleidingen? Jongeren realiseren zich soms niet wat een foute keuze voor gevolgen heeft voor hun toekomst. Door preventief voorlichting te geven over jeugdcriminaliteit en de risico's ervan, zien jongeren in dat het helemaal niet zo stoer is om vast te zitten. 

Informatief 83%

Interactief 76%

Doen 25%

Meer informatie over

Workshop: Voorlichting Jeugdcriminaliteit & Straatcultuur

In de workshop staat centraal dat iedereen wel eens in de verleiding terecht kan komen om iets fouts of crimineels te doen. Hoe houd je jezelf op zo'n moment stabiel? Hoe voorkom je het 'happen' op zulke verleidingen? Jongeren realiseren zich soms niet wat een foute keuze voor gevolgen heeft voor hun toekomst. Door preventief voorlichting te geven over jeugdcriminaliteit en de risico's ervan, zien jongeren in dat het helemaal niet zo stoer is om vast te zitten. Het doel van de workshop is om jeugdcriminaliteit te beperken en te voorkomen. Dit doet deze workshop door het moreel besef bij de jongeren te vergroten. 

Na de workshop zien jongeren in dat - door de preventieve voorlichting over jeugdcriminaliteit en de risico's ervan - het helemaal niet zo stoer is om vast te zitten. De jongeren hebben inzicht gekregen in de risico's en gevolgen van een foute keuze en hebben gehoord hoe zwaar het is om in de (jeugd)gevangenis te zitten. 

 

Er wordt voornamelijk met hele klassen gewerkt. Daarom wordt er eerst een mate van veiligheid gecreëerd. De workshop is voor iedereen en alle leerlingen zijn gelijk. Er wordt duidelijk gemaak dat iedereen wel eens in de verleiding terecht kan komen om iets fouts of crimineels te doen.

---- wat wordt er gedaan/besproken tijdens workshop ---  

De workshop wordt op maat aangeboden. Wanneer er op een school of in een klas opvallend veel criminaliteit voorkomt kan er een meer specifieke voorlichting gegeven worden. In dat geval richt de voorlichting zich op de groep jongeren die crimineel gedrag vertoont. 

De workshop is bedoelt voor jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 25 jaar. Vanaf groep 8 kunnen er voorlichtingen gegeven worden. De workshop wordt op maat aangeboden. De workshop kan 'algemeen' gegeven worden, maar kan zich ook specifiek richten op een select aantal jongeren die opvallend meer crimineel gedrag vertonen. 

De workshop kan gevolgd worden door jongeren vanaf groep 8, in de leeftijd van 12 tot en met 25 jaar. De workshop wordt onder andere verzorgd op scholen, zorginstellingen en jeugdorganisaties.

Deze workshop wordt voornamelijk door klassen gevolgd. Groepen bestaan vaak uit 10-35 deelnemers. Wil je deze workshop met een kleinere of grotere groep volgen? Vraag naar de mogelijkheden

De duur van deze workshop is 90 minuten. Andere ideeën over de tijdsduur? Vraag naar de mogelijkheden

Deze workshop wordt door heel Nederland heen gegeven, bij jou op locatie.

Doordat er regelmatig één en ander moet worden afgestemd worden hier geen vaste prijzen vermeld. Prijzen zijn afhankelijk van tijdsduur en groepsgrootte. Wil je deze workshop boeken en ben je benieuwd wat het voor jouw gelegenheid zal kosten? Neem dan contact op of vraag een offerte aan, zie hieronder. 

OFFERTE AANVRAGEN
Workshop: Voorlichting 
Jeugdcriminaliteit & Straatcultuur

Geef, indien mogelijk, in je bericht alvast aan het volgende aan:

  • Doelgroep
  • Aantal personen
  • Datum
  • Locatie

Telefoonnummer

+31 6 18 99 29 74

Emailadres

info@empowermens.nl

www.empowermens.nl

 

 

Adres

Kattedoorn 35
Kampen