Workshop
Transactionele Analyse
'Puzzelen met jezelf en anderen'

Je beschikt al over enige kennis als het gaat om de transactionele analyse. In je werk kom je het regelmatig tegen en pas je het misschien af en toe al wel toe. In deze workshop ga je leren hoe je de transactionele analyse kunt toepassen, door middel van inzet van de TA-puzzel. De puzzel is nieuw-ontwikkeld werkmateriaal. 

Na het volgen van deze workshop weet je hoe je de TA-puzzel kunt inzetten bij coaching en supervisie, teambuilding en in de hulpverlening. 

Informatief 37%

Interactief 71%

Doen 76%

Meer informatie over

Workshop
Transactionele Analyse
'Puzzelen met jezelf en anderen'

In deze workshop leer je hoe je de TA-puzzel toepast. De TA-puzzel bestaat uit 30 werkkaartjes die je kunt inzetten bij coaching en supervisie, voor teambuilding en in de hulpverlening. Middels de TA-puzzel kun je het gesprek vormgeven en tot verdieping en verbreding komen. 

Je leert eigen communicatie te herkennen en te analyseren wat er nodig is om tot verbetering te komen van communicatie. Het gaat om patronen; gedrag dat zich voortdurend herhaalt. Gedrag dat winst of verlies als gevolg heeft. Hoe zet je verlies om in winst? Wat is autenthieke goede communicatie? 

De Transactionele Analyse is een praktische theorie van persoonlijkheid, communicatie en systemische verandering. De TA-Puzzel is een nieuwe middel, om op een snelle en efficiënte wijze inzicht te geven in denken, voelen, handelen en willen. De puzzel is te gebruiken bij coaching en supervisie, voor teambuilding en in de hulpverlening. 

In deze workshop leer je met de TA-Puzzel te werken, maar eerst wordt er gestart met een kennismaking met de deelnemers. De voorkennis wordt geïnventariseerd en geactualiseerd. Hierna krijg je informatie en instructie rond het inzetten van de werkkaartjes. Er wordt geoefend met puzzelen, met jezelf en met anderen.

Met de TA-puzzel wordt er geoefend in het herkennen van onze eigen communicatie en het analyseren wat er nodig is om tot verbetering te komen van communicatie. Hierbij gaat het niet zozeer om incidenten, maar om patronen in het gedrag die zich voortdurend herhalen. Gedrag dat winst of verlies kan opleveren. Hoe zet je verlies om in winst? Wat is authentieke goede communicatie? 

Om goed aan te kunnen sluiten bij de workshop is enige voorkennis nodig. 

Als je je ingeschreven hebt wordt er materiaal beschikbaar gesteld, zodat jij je als deelnemer van deze workshop vast kunt voorbereiden. 

De workshop wordt gegeven door een docent Supervisiekunde (HBO) en leersupervisor (HBO), die naast zijn docentschap een eigen praktijk voor coaching en supervisie runt. 

 

De workshop kan gevolgd worden door professionals. Om de workshop goed te kunnen volgen is enige voorkennis over de transactionele analyse nodig. 

Je kunt als individu deelnemen aan deze workshop. In dat geval schrijf je je in voor een workshop die op een vaste locatie in Nederland gegeven wordt. 

Het aantal deelnemers is afhankelijk van de locatie waar de workshop gegeven wordt:

  • Workshop volgen op locatie van de praktijk: 1 tot maximaal 3 deelnemers. 
  • Workshop bij jou op locatie: 6 tot maximaal 12 deelnemers. 
  •  

De workshop zoals deze 'standaard' gegeven wordt, duurt 3 uur. Het is mogelijk om hier een verdieping aan toe te voegen. De workshop duurt in dat geval 6 uur. Heb je andere wensen als het gaat om de tijdsduur? Neem dan contact op, of noteer dit in de aanvraag van de offerte, om af te kunnen stemmen wat er mogelijk is. 

Deze workshop wordt door heel Nederland heen gegeven - bij jou op locatie - maar dan wel vanaf minimaal 6 deelnemers. 

Individueel deelname tot maximaal 3 deelnemers? Dat kan ook, maar dan wel op een vaste locatie in Nederland. Geef in de offerte aan dat het om een aanvraag gaat voor individuele deelname (of tot maximaal 3 deelnemers), dan ontvang je de juiste informatie van ons. 

Doordat er regelmatig één en ander moet worden afgestemd, worden hier geen vaste prijzen vermeld. Prijzen zijn afhankelijk van tijdsduur en groepsgrootte. Wil je deze workshop boeken en ben je benieuwd wat het voor jouw gelegenheid zal kosten? Neem dan contact op.

OFFERTE AANVRAGEN
Workshop Transactionele Analyse
'Puzzelen met jezelf en anderen'

Geef, indien mogelijk, in je bericht alvast aan het volgende aan:

  • Doelgroep
  • Aantal personen
  • Datum
  • Locatie

Telefoonnummer

+31 6 18 99 29 74

Emailadres

info@empowermens.nl

www.empowermens.nl

 

 

Adres

Kattedoorn 35
Kampen